luni, 11 decembrie 2017

Ingrijim hainele bebelusilor nostri

Nasterea unui bebelus si venirea lui in familie inseamna si ca vei spala de acum incolo mai multe haine, pe langa cele ale tale si sotului tau . Noul membru al familiei, atat de micut si de fragil are nevoie de o atentie deosebita atunci cand vine vorba de piele si contactul sau cu hainele.

Ca prima idee, intotdeauna  ai grija sa citesti etichetele hainutelor pentru a verifica temperatura la care trebuie spalate, daca este recomandat sau nu sa fie calcate si inalbite. 

Alege un detergent sensitive, fara factori alergeni. Detergentii din gama special conceputa pentru copii sunt cea mai buna alegere. In ceea ce priveste balsamul de rufe trebuie sa stii ca acesta nu este recomandat de specialisti in cazul spalarii hainutelor, mai ales in primele luni de viata. Sunt cunoscute cazurile in care acesta a provocat alergii serioase, prin urmare este recomandat sa il eviti.

De asemenea, hainutele bebelusilor trebuie spalate separat de hainele adultilor, folosind functoa de dula clatire a masinii de spalat automate. 

Călcăm sau nu hainele bebelușului?


Specialistii recomanda calcarea hainutelor bebelusilor, pentru ca prin acest proces sunt omorate foarte multe bacterii si se pot evita astfel alergii sau diverse afectiuni ale pielii care pot aparea ca urmare a nerespectarii acestei reguli.
Daca in unele mamici ai caror bebelusi nu au probleme cu sensibilitatea pielii isi pot permite luxul de a nu calca, mamicilor cu bebelusi sensibili, cu dermatita sau alte afectiuni cu siguranta nu pot sari peste acest pas.
Asadar, daca iti doresti un bebelus sanatos si nu vrei sa ai multe batai de cap cu afectiunile care pot aparea, cel mai bine este sa respecti regulile de mai sus.

2 comentarii:

  1. multumim pentru sfaturi! F utile

    RăspundețiȘtergere
  2. Un alt aspect important de care ar trebui sa se tina cont este dozajul folosit.. O cantitate prea mare de detergent poate provoca iritatii grave chiar daca este special creat pentru bebelusi

    RăspundețiȘtergere